De Cees Schrama Award

De Cees Schrama Award is een prestigieuze Nederlandse prijs die wordt uitgereikt aan personen die een significante bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse jazzscene. De prijs is vernoemd naar Cees Schrama, een invloedrijke Nederlandse muziekproducent en presentator die een belangrijke rol heeft gespeeld in de promotie van jazzmuziek in Nederland. De award wordt toegekend aan artiesten, muzikanten, organisatoren of andere personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de ontwikkeling en promotie van jazz in Nederland.

Dankzij Cees Schrama’s in Londen woonachtige zuster Heleen werd het Van der Heide mogelijk gemaakt de award in te stellen. 
Na het overlijden van Schrama in 2019 heeft Henk Meutgeert de taak van adviseur overgenomen. De Soester musicus had in 2019 met pianist Peter Beets het New Jazz Orchestra opgericht. Een big band met achttien jonge musici, die kort geleden het conservatorium hebben verlaten en hun eigen weg in de jazzwereld pogen te vinden.

Peter Beets, de huidige leider van de New Jazz Orchestra :  „Deze vorstelijke jazzavond is een van de leukste optredens die ik ken. De band heeft in de enkele jaren van zijn bestaan al een reputatie verworven. “

 

Winnaars van de Cees Schrama award:

  • 2022: Henk Meutgeert arrangeur, componist, pianist en dirigent
  • 2023: GideonTazelaar, tenorsaxofonist

Toegangskaarten á € 29,50 (prijs voor 2024) kunt u rechtstreeks bestellen bij
Theater De Speeldoos  /  Rembrandtlaan 35 /  3741 TA Baarn / Telefoon: 035 541 8050 
Bestel hier uw tickets